tips

10 spørgsmål der skaffer dig den bedste DJ

Udgivet 10. september 2020 af:

DJ Roki, professionel DJ & mobildiskotek

Læsetid: 5 minutter

At booke den perfekte DJ og mobildiskotek er succeskriteriet for hele dit arrangement. Her får du 10 spørgsmål som hjælper dig booke den professionelle DJ, der passer nøjagtig til dit arrangement!

 

 

1. Er du ledig på datoen?

Det første du spørger DJ’en er, om han er ledig på datoen for dit arrangement. Der er ingen grund til at gå videre, hvis han allerede er booket til anden side.

Det kan være vigtigt for dig at gå med en bestemt DJ og mobildiskotek, f.eks. fordi du ved de laver en fest eller får vildt gode anmeldelser. I det tilfælde skal I selvfølgelig drøfte hvilken anden dato, der kan passe.

 

2. Hvad er prisen?

Få den fulde pris inklusiv transport, opstilling og nedtagning. Matcher det dit budget? Her skal du være forberedt på spørgsmålene: ’i hvilket tidsrum, hvor og for hvor mange gæster?’

Det er smart at tale om hvad I gør, hvis arrangementet trækker ud. Sørg for at have mulighed for tilkøb af ekstra timer og at have aftalt en pris på dette.

 

 

Hvilket setup
kommer du med?

 

 

3. Hvilket setup kommer du med?

Afhængig af hvilket arrangement du booker DJ og mobildiskotek til, er det vigtigt at sikre de har det rette udstyr.

Er dit arrangement et sodavandsdiskotek i idrætsforeningen, en elevfest på efterskolen, en 18-års fødselsdag, et rave tema til gymnasiefesten osv.? Forventer du der kommer 50, 150, 400 eller 1200 gæster?

Hvilket lokale? Er det en fest hjemme i privaten, et telt i haven, et fælleshus, det lokale forsamlingshus, skolen, en sportshal eller et stort markedstelt arrangementet afvikles i?

Du skal være sikker på, at DJ’en bruger professionelt udstyr og medbringer et setup med tilstrækkelig kapacitet til lokalet og det antal gæster du forventer.

Få drøftet, om DJ’en kun skal komme med musikken, et enkelt setup kun bestående af mixerpult og højttaler eller et komplet mobildiskotek med et massivt lyd og lys setup.

Der er ingen der forventer, at du er ekspert i lyd- og lys-udstyr. De fleste DJ’s kan forklare dig om udstyret og hvad der skal til dit arrangement – det er det du køber ekspertise til her.

Det er fint at bede DJ’en om billeder fra tidligere arrangementer.

 

4. Kan du hjælpe os med ekstra ting som f.eks. VIP-kunstner, …?

Skal dit arrangement være et helt enestående event og overvejer I VIP-kunstner, RAVE/UV-pakke, CO2-pakke, konfetti, sne, skum eller lignende?

De fleste professionelle DJ’s og mobildiskoteker synes dette er sjovt og vil hellere end gerne hjælpe. Få talt om ønsker og spørg DJ’en om han har forslag.

 

 

Hvor sikre kan vi være på,
at du løfter opgaven?

 

 

5. Hvilken type fester synes du selv er sjovest?

Dette er et lille frækt ’trickspørgsmål’. Der findes mange DJ’s og mobildiskoteker, og nogle af dem er meget ’brede’ i stilen og tager alle slags fester ind. Andre er mere fokuseret og har specialiseret sig i specifikke typer fester, f.eks. ungdomsfester, bryllupper, 50/60/70-års fødselsdagsfester etc.

Alle kan sige, at de ’driver professionel DJ eller mobildiskotek virksomhed’ og ’samler på glade kunder’ – find det rigtige match til dit arrangement.

Den DJ du booker til din fest, skal ikke være en tilfældig blandt de, som er ledig på datoen, hvis det er en anden type fest de er specialiseret i.

Hvis du spørger hvilken type fest DJ’en synes er sjovest, er du godt på vej til at vide, i hvilken type fest han giver mest af sig selv og sikkert er bedst til. Nu har du en god fornemmelse af, om han kan ’levere’ til din fest.

 

6. Hvor finder jeg dine referencer og anmeldelse?

Ingen har lyst til at være DJ’ens første job ever. Din fest kan ikke gøres om, og du skal være sikker på, at dit arrangement ikke bliver ødelagt af fejl, som en erfaren DJ aldrig havde begået.

Hvor lang tid DJ’en har været i branchen og kvaliteten af hans arbejde er ikke det samme! Det giver et fingerpeg; det er dog meget bedre at checke anmeldelserne den gode DJ har fra tidligere arrangementer.

Hvis en DJ hævder at have været i branchen i mange år; men ikke kan henvise til referencer og anmeldelser, bør du nok kigge dig om efter en anden!

 

 

Spiller du vores fest bangers?

 

 

7. Har du mine favorit sange med?

Det er din fest! Det giver kun mening, at spille de sange I elsker at feste til. Få talt om hvilken musikgenre du forventer. Spørg DJ’en om du må sende en liste nogle uger inden festen. Hvis du er ude i god tid, vil den gode DJ skaffe den musik du ønsker, hvis han ikke allerede har den.

Den professionelle DJ vil derimod undgå at hente ny musik fra streamingtjenester og lignende midt under festen, da han vil kende det han spiller, ligesom nettet kan udfordre her.

Få desuden aftalt, om DJ’en skal tage imod ønsker i løbet  af arrangementet. DJ’ens opgave er at ’bygge op’ og løbende tilpasse aftens playliste. I skal have et super prof. mix og et fedt flow med jeres favoritter skræddersyet til begivenheden.

 

8. Kan du annoncere meddelelser, være konferencier eller toastmaster?

For den professionelle DJ er brug af mikrofon helt naturligt. En sikker og karismatisk personlighed er vigtigt, når en bestemt stemning bygges op, diverse meddelelser annonceres, en talerække skal styres eller konkurrencer afvikles.

Udover forventningerne til setup og musikgenre, skal I afstemme forventninger til lydstyrke, røg, konfetti og hvor meget I ønsker DJ’en ‘fylder’ i festen – fra helt diskret til meget synlig og styrende.

 

9. Hvad forventer du af mig/os?

Få snakket om, hvad DJ’en og mobildiskoteket forventer af dig/jer og undgå problemer på arrangementsdagen.

Hvad skal der være af strøm og plads? Drøft adgangsforholdene. Er der trapper, ikke-køre-fast underlag eller langt mellem aflæsningssted og festområde, kan der være brug for et par hjælpere til at slæbe. Og hvad forventes af drikke og spise i løbet af arrangementer?

Spørg om mobildiskoteket har røgmaskine med? Det har de oftest, da det forstærker den visuelle effekt af lysshowet og er en forudsætning for at kunne se et evt. laserlysshow. Her er det vigtigt, at I undersøger, om der er brandalarm i lokalerne, hvordan I slår den fra og undgå brandvæsnet bliver tilkaldt på grund af røgmaskinen.

DJ’en forventer at I orienterer naboer og myndigheder, indhenter nødvendige tilladelser, holder døre og vinduer lukket og forhindrer at arrangementet bliver ‘musik til ulempe’.

 

10. Hvad gør vi ved evt. aflysning?

    Vi håber ikke det bliver nødvendigt. Den erfarne DJ’s og mobildiskoteker ved dog, at der kan opstå en uventet situation, hvor du må aflyse.  De fleste accepterer aflysning uden gebyr indtil et antal uger før arrangementet. Herefter er der typisk et gebyr for aflysning.

    På samme måde skal du vide, hvad der sker, hvis DJ’en ikke kan møde op.

    Vær opmærksom på, at nogle mobildiskoteker tager flere jobs ind på samme dato. Dette kan være okay, hvis de har tilsvarende flere gode og professionelle DJ’s at trække på. Forventer du en specifik DJ og sender de en ’lærling’ til din fest, bliver du super skuffet – få talt om dette inden du lukker aftalen.

    Når du føler at du har fundet den perfekte DJ, skal aftalen lukkes. Brug denne liste til at sikre dig, at alle de vigtigste elementer fremgår af kontrakten og det er klart for dig og DJ’en, hvad I har aftalt.

    Nu ved du, hvad du skal spørge om og du er du klar til at finde DJ og mobildiskotek som passer nøjagtig til dit arrangement – rigtig go’ fest!